Kreativni inkubator

U Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta PMF-a u petak, 22. rujna u 16:30 sati otvara se izložba učenika Odjela tekstila Škole primijenjene umjetnosti i dizajna ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi i moći će se pogledati do petka, 27. listopada 2023.

ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna trenutno su u obnovi nakon zagrebačkog potresa i već četvrtu godinu svoje programske aktivnosti organiziraju na alternativnim lokacijama zahvaljujući dugogodišnjim partnerima i suradnicima. Kroz vrijeme pandemije, ISO ŠPUD pokrenuo je i afirmirao niz izložbi na otvorenom, a s tom je praksom i nastavio, približivši izložbe širem sloju publike te zadržavši kontinuitet izložbenog programa kao dio odgojno-edukacijske umjetničke prakse za svoje učenike.

Izložba kojom otvara jesenski ciklus sezone 2023. je izložba učenika Odjela tekstila ŠPUD-a pod nazivom Kreativni inkubator. Radi se o mentoriranim radovima učenika tog odjela, nastalih u zadnje tri godine otkad je Odjel izmješten iz svojeg dosadašnjeg prostora.

Izvor: www.ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zg.skole.hr, Kulturauzagrebu.hr, 22. rujna 2023.