Kreativna Europa u okviru projekta Enabled Theatre

U ponedjeljak, 27. svibnja u 19.30 sati u Gavelli gostuje predstava Svijet mogućnosti – koprodukcija: East West Centar Sarajevo, Festival Grad teatar Budva, Srpsko narodno pozorište Novi Sadi Plesni centar Tala, Zagreb,  sufinancirana sredstvima EU kroz program Kreativna Europa u okviru projekta Enabled Theatre.

Tekst i režija: Haris Pašović

Igraju: Gordana Đurđević Dimić, Lidija Stevanović, Sanja Ristić Krajnov, Jelena Antonijević, Mina Pavlica, Marija Feldeši, Milan Kovačević, Marko Savković, Vukašin Ranđelović, Aljoša Đidić, Aleksandar Sarapa, Rade Perović

Predstava je to o paralelnim svjetovima. Neobična je stvarnost svijeta o kojem se govori u predstavi. Taj svijet ima vrlo malo sličnosti s uobičajenim svijetom i uobičajenim kazalištem. Taj svijet se prepliće sa svakodnevnim svijetom, ali je u potpunosti drugačiji, autentičan, kompleksan, pun snažnih emocionalnih i misaonih tokova. Predstava se, prije svega, temelji na likovima. Ključni likovi većinom su neverbalni ili djelomično komunikativni. Njihovi roditelji pretežito su određeni ovisnošću tih likova o njima samima, roditeljima. Terapeuti su profesionalci koji su istrenirani da odvoje svoj privatni život od svoje profesionalne aktivnosti, ali su prije svega ljudi.

Izvor: www.gavella.hr, Kulturauzagrebu.hr, 30. travnja 2024.