Koncertna predstava Zagrebačke filharmonije Ježeva kučica u Lisinskom

U utorak, 28. ožujka 2023. u 10 sati u Maloj dvorani Lisinski održat će se izvedba koncertne predstave Ježeva kučica u izvedbi Zagrebačke filharmonije pod dirigentskim vodstvom Dinka Appelta. u režiji Petre Radini i izvođenju Hane Hegedušić, Vladimira Tintora i Damira Poljička.

Ježeva kućica autora Branka Čopića jedna je od najljepših priča u stihu za velike i male. Priča je to koja je od svog nastanka 1957. obilježila djetinjstvo brojnih generacija prije, a kao i sve što je vrijedno i bezvremensko, Zagrebačka filharmonija u režiji Petre Radin u sklopu novog MINIMINI ciklusa, oživjet će ovu priču i za generacije koje dolaze. 

Ova koncertna predstava namijenjena je djeci od 4 do 11 godina. Ali i svima onima starijima od toga koji se žele prisjetiti njezinih legendarnih stihova i likova koje će ovjekovječiti naši sjajni glumci Hana Hegedušić, Vladimir Tintor i Damir Poljičak. 

Orkestralne aranžmane upravo za ovu prigodu napravio je Marin Rabadan, a sve to odvit će se pod budnim okom velikoga Ježa dirigenta Dinka Apelta. U 35 minuta, koliko traje ova koncertna predstava, čitav šumski svijet ilustriran i prikazan u Ježevoj kućici dobit će svoj zvuk, ton, šum, šušanj, pjesmu u tvornici instrumenata i glazbe orkestru Zagrebačke filharmonije.