Koncert Zoran Majstorović kvarteta

7. 6. 2024.

Četvrti koncert sezone, ujedno i zadnji pred ljetnu pauzu iz ciklusa Jazz Point Novi Zagreb, održava se pod otvorenim nebom terase Centra za kulturu Novi Zagreb u petak, 14. lipnja u 20:30 sati. Riječ je o koncertu jedinstvenog umjetnika, svirača ouda i gitariste Zorana Majstorovića. Na svom premijernom nastupu instrumentarij će ukrstiti s novim kvartetom kojeg čine prepoznatljiva međunarodna imena jazz glazbe.

Koncert Zoran Majstorović kvarteta bit će premijerni nastup ovog kvarteta u Zagrebu, a izvodit će skladbe sa Zoranovih ranije objavljenih albuma i poneku skladbu ostalih članova sastava. Suradnju su započeli tijekom studija na jazz odjelu konzervatorija G. Tartini u Trstu i ona traje do danas.

Zoran Majstorović kvartet: Zoran Majstorović – gitara, oud, Giorgio Giacobbi – saksofon, Paolo Jus – bas, Camilla Collet – bubanj.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multi-instrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta.

Ulaz je slobodan.

Izvor: www.czk-novi-zagreb.hr, Kulturauzagrebu.hr