Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a

Posljednji ovosezonski koncert iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a, održat će se u nedjelju, 19. svibnja u 20 sati u studiju Zvonimir Bajsić. I ove godine, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold zaključuju sezonu tradicionalnim koncertom Mladi glazbenici u ozračju tambure.

Od 2015. godine Tamburaški orkestar HRT-a u svome koncertnom ciklusu kontinuirano predstavlja mlade talentirane glazbenike. U goste stižu sjajni mladi umjetnici – studenti petogodišnjeg instrumentalnog studija tambure na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a svoje solističko umijeće dočarat će izvodeći djela svjetskih i domaćih autora u različitim stilskim izričajima. Glazbenici Tamburaškog orkestra HRT-a i Muzičke akademije u Zagrebu, sjedinjeni u jedinstveni tamburaški korpus, popratit će i nagrađivane vokalne soliste koji će se okušati u arijama velikana Jakova Gotovca, a mlada klarinetistica Ana Maria Klasan izvest će Čardaš varijacije iz Međimurja Emila Cossetta.

Uz vrsne soliste na tamburi – Marina Jurića, Frana Brlekovića i Nikolu Vilusa, osebujnu aranžersku darovitost donose Roberto Hren i Fran Brleković. Veljko Valentin Škorvaga, jedan od mentora i predavača mladih tamburaša, za koncert je priredio praizvedbu – Koncert za bisernicu i tamburaški orkestar, u kojoj će solo bisernicu zasvirati višestruko nagrađivani student Roberto Hren.

Izvor: www.glazba.hrt.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. svibnja 2024.