Koncert sopranistice Sumi Jo i Zagrebačke filharmonije u Lisinskiom

U subotu, 30. listopada u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se koncert svjetski poznate korejske operne dive Sumi Jo i Zagrebačke filharmonije, pod dirigentskim vodstvom Ive Lipanovića. Na koncertu će nastupiti i bariton Ljubomir Puškarić.

Sumi Jo je ikona svjetskoga glazbenog kazališta i jedna od najpoznatijih koloraturnih sopranistica današnjice. Nimalo ne iznenađuje što je svaki susret s raskošnim glasom, snažnom umjetničkom osobnošću, muzikalnošću i profinjenim vokalnim umijećem ove pjevačice za sve ljubitelje vokalne umjetnosti i opere izniman doživljaj. Njezin predivan glas kristalne čistoće i jedinstvene, prepoznatljive boje, kao i bogatstvo repertoara – od ranobaroknih majstora, vrhunaca opernog stvaralaštva 19. i 20. stoljeća do skladbi suvremenih skladatelja, pa čak i popularne i crossover glazbe – čini je miljenicom i rado viđenom gošćom najpoznatijih svjetskih glazbenih pozornica.

Otkad je diplomirala na Konzervatoriju Akademije Santa Cecilia u Rimu i debitirala kao Violetta u Traviati, sudjelovala je u velikim opernim projektima na gotovo svim paralelama i meridijanima, od Hamburga do Rio de Janeira, od Pariške opere do Buenos Airesa, od njujorškog Metropolitana do Bečke državne opere. Treba spomenuti i Grammyjem nagrađene zvučne zapise opere Krabuljni ples pod vodstvom Herberta von Karajana ili njezine interpretacije u zvjezdanoj postavi opere Žena bez sjene pod ravnanjem sir Georga Soltija uz Plácida Dominga. U suradnji s maestrom Ivom Lipanovićem, temperamentnim i punokrvnim glazbenikom koji je u svojoj blistavoj karijeri ostvario niz opernih izvedbi i koncerata s najvećim hrvatskim i svjetskim opernim zvijezdama, nastup Sumi Jo bez sumnje je prvorazredni glazbeni događaj i jedinstvena prilika za susret s pjevačkom legendom koja oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta.

Koncert je ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje. 

Program: 

C. Gounod: Ainsi que la brise légère, valcer iz 2. čina opere Faust
C. Gounod: Je veux vivre, arija Julije iz 1. čina opere Romeo i Julija
V. Bellini: Eccomi in lieta vesta… Oh! Quante volte, recitativ i romanca Giuliette iz 1. čina opere Capuleti i Montecchi
G. Verdi: Cortigiani, vil razza dannata, arija Rigoletta iz 2. čina opere Rigoletto
G. Verdi: Tutte le feste al tempio… Vendetta, duet Gilde i Rigoletta iz 2. čina opere Rigoletto
P. Mascagni: Intermezzo iz opere Cavalleria Rusticana
G. Rossini: Largo al factotum, kavatina Figara iz 1. čina opere Seviljski brijač
G. Puccini: O mio babbino caro, arija Laurette iz 1. čina opere Gianni Schicchi
G. Donizetti: O luce di quest’ anima, arija Linde iz 1. čina opere Linda di Chamounix