Koncert Pororoca Trija

U nedjelju, 11. veljače u 20 sati u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu, u Močvaru dolazi sardinijski Pororoca Trio.

Pororoca Trio sastoji se od trojice sardinijskih glazbenika: Alessandra Caua (bubnjevi i udaraljke), Tancredi Emmija (kontrabas) i Federica Fenua (trombon i orgulje). Pororoca Trio vrhunski su glazbenici koji se mogu pohvaliti bogatim suradnjama na jazz sceni i šire, od Leeja Ranalda do Erika Truffaza, od Marcusa Malonea do Milesa Coopera Seatona, preko Any Other, Boredoms i Kid Millions.

Njihov istoimeni album Pororoca izašao je krajem 2022., a u Močvari će ga se moći čuti uživo. Naziv albuma posveta je njihovom stavu, jer je Pororoca (što se može prevesti kao Velika razarajuća buka) ime amazonske maske, tj. vala koji zbog plime i oseke ide uz rijeku (a ne obrnuto), s visinama do četiri metra. Rezultat je novi, suvremeni jazz jezik, prožet kontaminacijom, gdje četrdeset minuta kompozicija improvizacijom postaju jedno, u šest pjesama aranžiranih za bubnjeve, kontrabas, trombon i Farfisa orgulje.

Izvor: www.mochvara.hr, Kulturauzagrebu.hr, 2. veljače 2024.