Koncert Jazz orkestra HRT-a u dvorani Gorgoni MSU-a

U srijedu, 2. ožujka u 20 sati u dvorani Gorgoni Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu održat će se koncert Jazz orkestra HRT-a.

Višestruki dobitnik nagrada Status i Porin, dugogodišnji član Jazz orkestra HRT-a, Miro Kadoić, pripremio je autorski projekt pod nazivom Momenti. Riječ je o programu koji kombinira njegove već poznate skladbe i novija djela u aranžmanima samoga autora, njegove dugogodišnje suradnice Brune Matić te Mirona Hausera, koji će i predvoditi program. Kao gošća u dvije skladbe – Cool Nature Reconciliation – nastupit će Valerija Nikolovska.

Jazz saksofonist, klarinetist, flautist i skladatelj Miro Kadoić diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1986.) te se usavršavao na Manhattan School of Music u New Yorku. Već 1986. postao je član tadašnjeg Plesnog orkestra Radio-televizije Zagreb, potom i Big banda Radiotelevizije Slovenija, te naposljetku Jazz orkestra HRT-a.

Kroz nastupe u tim orkestrima, kao solist muzicirao je s brojnim uglednim jazzistima, među kojima su: Johnny Griffin, Clark Terry, Ernie Wilkins, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Herb Pomeroy, Maria Schneider, Diane Schuur, Michael Abene, David Murray, Ernie Watts, Christian McBride… Aktivan na slovenskoj i hrvatskoj jazz sceni, surađuje ili je surađivao s nizom istaknutih glazbenika (Petar Ugrin, Primož Grašič, Ratko Divjak, Krunoslav Levačić,Saša Nestorović, Davor Križić, Boško Petrović) te djeluje u više jazz sastava, primjerice Boilers All Stars. Vodi i vlastite sastave kao što su Ten Directions, te kvartet i orkestar Mirokado, koje mahom izvode njegove skladbe. Kao vođa sastava objavio je više albuma: Dry, Monster in the Garden, Free Point, Human Link, Vitro.

Dolazak na koncert potrebno je potvrditi najkasnije do utorka 1. ožujka na broj telefona 01/634-3549 ili na e-mail adresu glazba.hrt@hrt.hr.