Koncert iz Jazz ciklusa

U srijedu, 15. studenoga u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti održat će se koncert iz Jazz ciklusa. Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera ugostit će slovenskog saksofonista i skladatelja Juru Pukla.

Predstavit će se s tri autorske skladbe u aranžmanima Reinholda Schmölzera, Igora Lundera  i Tadeja Tomšiča (Triumph of Society, Searhorse, Doves), skladbom slovenske autorice Kaje Draksler (Impresija), Ljubavnom temom iz filma Spartak Alexa Northa (u aranžmanu Marie Schneider) uz Extra Credit Jima McNeelyja.

Pukl se usavršavao na Konzervatoriju u Haagu, a potom na Berklee College of Music u Bostonu, gdje su mu mentori bili Joe Lovano i George Garzone. Magistrirao je glazbu na Glazbenoj akademiji u Grazu. Pozornicu je dijelio s poznatim jazz glazbenicima poput Davea Liebmana, Branforda Marsalisa, Esperanze Spalding, Georgea Lewisa, Jeffa ‘Taina’ Wattsa, Macea Parkera, Howarda Curtisa, Dona Menze i Leeja Harpera. Kao vođa sastava kojeg čine cijenjeni jazzisti, snimio je šest albuma, na kojima su gostovali Vijay Iyer, Joe Sanders, Damion Reid, Adam Rogers, Gregory Hutchinson, Melissa Aldana, Johnathan Blake i drugi slavni jazz glazbenici.

Izvor: www.msu.hr, Kulturauzagrebu.hr, 8. studenog 2023.