Koncert gitarista Tomislava Vukšića u Lisinskom

U četvrtak, 20. travnja 2023. u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se koncert gitarista Tomislava Vukšića.

Tomislav Vukšić osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u razredu Ratka Podvorca. Gitaru je diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Darka Petrinjaka, a poslijediplomski studij završio je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića. Za vrijeme poslijediplomskog studija dodijeljena mu je prestižna stipendija Huygens Scholarship Programme namijenjena najnadarenijim studentima.

Ostvario je brojne nastupe u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Albaniji, Makedoniji, Poljskoj, Portugalu, Austriji, Švicarskoj i Nizozemskoj svirajući recitale i kao član gitarskog trija Elogio koji je s Pedrom Rodriguesom i Petritom Ҫekuom osnovao 2008. godine.

Dobitnik je niza nagrada na hrvatskim državnim natjecanjima te na međunarodnim gitarističkim natjecanjima: Festival Internacional de Guitarra Clássica Guitarmania 2006. (Almada, Portugal, 1. nagrada), Twents Gitaar Festival 2007. (Enschede, Nizozemska, 2. nagrada), Alhambra Gitaar Festival 2007. (Alkmaar, Nizozemska, 1. nagrada i nagrada publike).

Zaposlen je kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Izvor: www.lisinski.hr,Kulturauzagrebu.hr, 19. travnja 2023.