Koncert Ansambla LADO i Jazz orkestra HRT-a u Lisinskom

U subotu, 1. listopada 2022. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se koncert naziva Sudar tradicije na kojem će nastupiti ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Sudar Percussion ansambl, koji kroz novo i inovativno ruho predstavljaju raznolikost i ljepote tradicijske glazbe s područja cijele Hrvatske na dosad neviđen način. Tako će se kroz više od deset skladbi u aranžmanima Marka Firsta, Aleksandra Vešića, Ivane Kuljerić Bilić i Zorana Šćekića moći čuti karakteristične vrste pjevanja pojedinih hrvatskih regija poput istarskog tarankanja, ojkanja, klapskoga pjevanja i dr.

Ideja projekta je približiti tradicijsku glazbu svim naraštajima na jedinstven način i osebujnim zvukom povezati 40 glazbenika triju različitih ansambala. 

U središtu projekta su, uz hrvatske tradicijske instrumente i vokale umjetnika Ansambla LADO, različite vrste udaraljki na kojima sviraju članovi Sudar Percussion ansambla, kao i specifični instrumenti izvrsnog Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.