Koncert ABBA SYMPHONIC povodom proslave 50 godina slavnog benda u Lisinskom

U srijedu, 19. listopada u 20:00 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se koncert najvećih hitova ABBE u izvedbi 50 članova simfonijskog orkestra i vrhunskog benda ABBA Real Tribute.  

Izvrstan koncert, posvećen legendarnoj švedskoj grupi ABBA, jednoj od najvećih pop-grupa svih vremena, koja ove godine slavi 50 godina. U toj značajnoj jubilarnoj godini nastavljen je projekt ABBA SYMPHONIC, koji je oživio najuspješnije ABBA hitove poput Mamma Mia, Dancing Queen, Super Trouper, The Winner Takes It All, S.O.S., Fernando i i druge, na oduševljenje starih i novih obožavatelja ABBE. 

Uz simfonijski orkestar koji broji 50 članova nastupa jedan od najboljih bendova ABBA Real Tribute, koji se odlikuje originalnom kostimografijom, plesnom koreografijom, izvrsnom interpretacijom i nastavlja povijest ABBE. Nastupom uživo u vrhunskom showu te produkciji, ABBA SYMPHONIC  vratit će vas u nostalgična vremena i prizvati uspomene razdoblja u kojem je ABBA dominirala na međunarodnim radijskim ljestvicama.

Skupina ABBA je u razdoblju od 1972. do 1982. kao najuspješnija švedska skupina svih vremena prodrla na svjetsku pozornicu, prodavši više od 400 milijuna ploča, što ih je pretvorilo u svjetske rekordere. 

Slavni članovi ABBE su bili: Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frid Lyngstad. Na glazbenoj sceni pojavili su se putem natjecanja za pjesmu Eurovizije 1974. sa skladbom Waterloo, a njihov je uspon započeo 1975. godine s pjesmom S. O. S. Na svjetski vrh ih je lansirala pjesma Mamma Mia, gdje su ostali narednih godina, stvarajući vojsku obožavatelja koji su ljubav prema ABBI prenosili i na nove naraštaje. Izdali su osam originalnih albuma u rekordnim nakladama. ABBA još danas osvaja publiku na televiziji, radiju i naravno s vrlo popularnim filmom Mamma Mia.