Kolovoz u MSU

Od srijede, 16. kolovoza do subote, 9. rujna 2023. u Kinu Metropolis MSU prikazuje se osam novih europskih filmskih naslova, od kojih su četiri domaća. Prikazuje se talijanski triler Amore redatelja Andrea Di Stefana, španjolska drama Zatvor 77 i norveška humorna komedija Bolesnica.

Prikazuje se i hrvatski dokumentarac El Shatt – nacrt za utopiju redatelja Ivana Ramljaka, o 28 tisuća stanovnika Dalmacije koji su u Drugom svjetskom ratu iseljeni u Egipat u improvizirani komunistički izbjeglički kamp El Shatt. Na programu je i domaća drama Hotel Pula redatelja Andreja Korovljeva o ljubavi između bosanskog izbjeglice Mahira i mlade Puljanke Une. Prikazuje se i domaća drama Pelikan redatelja Filipa Herakovića o mladom nogometašu (Edi Ćelić) koji provodeći vrijeme u toplicama na rehabilitaciji od ozljede, nabasa na prodajnu konferenciju i odlučuje istražiti život iz drugačije perspektive. Novi domaći naslov je i Najsretniji čovjek na svijetu redateljice Teone Strugar Mitevske o četrdesetogodišnjoj Asji koja ,da bi upoznala nekog novog, jedne subotnje večeri završi na speed datingu, gdje upoznaje neobičnog 43-godišnjeg bankara Zorana.

Prikazuje se i talijanska drama Beskrajna ljubav koja je hrvatsku premjeru imala na Festivalu europskog filma 2023. o Clare (Penélope Cruz) koja doznaje da je suprug vara s tajnicom, a u isto vrijeme njezino najstarije dijete Andrea proživljava burne životne promjene koje će ih dodatno zbližiti. Prikazuje se i švedska drama Trokut tuge redatelja Rubena Östlunda.

U suradnji s edukativnim dječjim filmskim programom KinoKino Zagreb Film Festivala u Kinu Metropolis prikazuje se Valdova priča – inspirativna i istinita filmska pripovijetka o zajedništvu uz pregršt humora i šarma o živopisnim redovnicama koje u Španjolskoj vode dječji internat. Da bi svojim štićenicima pružile osjećaj pripadnosti i zajedništva, osnivaju nogometni klub iz kojeg su iznikli neki od najboljih nogometaša slavnih klubova – Real Madrida, Osasune i Espanyola.

Sve dodatne informacije o programu, rasporedu projekcija i ulaznicama mogu se pratiti na web-stranici Kina Metropolis: www.kinometropolis.eu.

Izvor: www.kinometropolis.eu, Kulturauzagrebu.hr, 1. kolovoza 2023.