Kino Kinoteka pokreće online filmski magazin

Kino Kinoteka pokreće online filmski magazin pod nazivom Kino teka, čiji je cilj u trenutnim okolnostima otvoriti prostor za druženje, upoznavanje, raspravu i promišljanje filmskih djela, autorskih opusa, žanrova i ostalih filmskih te umjetničkih tema kroz kombinaciju audio, video i tekstualnih sadržaja online. Prvo izdanje bit će objavljeno u ponedjeljak, 4. svibnja na internetskoj stranici i društvenim mrežama.

Magazin se sastoji od nekoliko stalnih rubrika u video, audio i tekstualnom formatu, koje će se od prvog tjedna svibnja redovito objavljivati na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama kina. Virtualne kave donose video-razgovore s istaknutim pojedincima s filmske scene – uglavnom filmašima, ali i onima koji film žive na druge načine. Klasici u vremenu karantene uključuju rasprave na temu filmskih naslova koje smo tijekom mjera izolacije pogledali nakon dugo vremena (a neki i prvi put), dok će se u Dolazećim atrakcijama pisati o filmovima koje jedva čekamo vidjeti na velikome platnu. Svaki tjedan objavljivat će se i nova Filmska lista, popis filmova koji istražuju određenu temu, a po jedan novi naslov s liste svakodnevno će se objaviti na društvenim mrežama.

Magazin će uključivati suradnje s partnerskim kulturnim institucijama, među kojima su već pokrenuti Filmsko-čitalački klub u suradnji s Booksom te gostovanje projekta Svijet nakon karantene u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, a radi se i na novim rubrikama, o kojima će kino Kinoteka redovito obavještavati na svojoj internetskoj stranici i putem društvenih mreža.