Kino Europa Online

U srijedu, 8. travnja, na 95. rođendan kultnog zagrebačkog kina Europa pokrenuta je platforma Kino Europa Online za gledanje suvremenog međunarodnog autorskog filma.

Na platformi je moguće pratiti vijesti o novim naslovima i preporukama tjedna, cijene najma filma kretat će se od 1.5 do 2.5 USD (okvirne protuvrijednosti 10 do 18 HRK), a u narednih mjesec dana svake srijede i nedjelje objavljivat ćemo kôdove za besplatno gledanje odabranih naslova.

Na platformi je u ovom trenutku dostupno četrdesetak filmskih naslova. Izbor uključuje filmove važnih suvremenih autora poput Rubena Östlunda, Asghara Farhadija, Claire Denis i Christiana Petzolda, ali i najzanimljivijih novih redatelja proteklog desetljeća poput Lászla Nemesa, Benedikta Erlingssona i Juhe Kuosmanena. Također, gledatelji će moći birati između velikih festivalskih pobjednika kao što su “Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju” Roya Anderssona (Zlatni lav u Veneciji) i “Kvadrat” Rubena Östlunda (Zlatna palma u Cannesu), ali i velikog broja filmova koje su prethodni festivalski uspjesi doveli do nominacija za Oscare i Zlatne globuse, poput filma “Saulov sin” Lászla Nemesa koji je Oscara za najbolji strani film osvojio 2016.