Kazalište Kerempuh online: Maratonci trče počasni krug u režiji Ive Milošević

Satiričko kazalište Kerempuh donosi mogućnost gledanja nekih od popularnih naslova online:

Maratonci trče počasni krug predstava je u režiji Ive Milošević, nastala prema drami koju je Dušan Kovačević napisao na trećoj godini studija dramaturgije 1972. godine. Desetak godina kasnije po istoj je snimljen i kultni film Slobodana Šijana. Izvrsni dijalozi, fantastični likovi i začudan zaplet u kojem se ismijava smrt i lažni moral. Priča je to o najstarijoj balkanskoj obitelji, toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa – po riječima samog autora. Predstavu je moguće pogledati u subotu, 16. svibnja na službenom YouTube kanalu Kerempuha i portalu Jutarnji.hr.

Blue Moon predstava je nagrađivanog hrvatskog pisca Damira Karakaša, u režiji Borisa Liješevića, koja donosi humorističan i autentičan presjek predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom. Blue Moon nam u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama. Predstavu možete pogledati na YouTube kanalu Satiričkog kazališta Kerempuh od 26. travnja u 20:00 sati. (Pogledajte predstavu)

Ustav Republike Hrvatske u režiji Vinka Brešana intimna je priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Priča je to o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog svjetonazora do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju. Osim prostora, spajaju ih i njihovi, često suprotstavljeni, ”demoni prošlosti”. Demoni koji ih tjeraju da žive više u prošlosti, nego u sadašnjosti. Riječ je o predstavi koja se bavi ljubavlju i mržnjom, hrabrošću i kukavičlukom, erotikom i netrpeljivošću prema drugima i različitima. Predstava je dostupna od 18. travnja u 20:00 sati na portalu Jutarnjeg lista. (Pogledajte predstavu)

Traži se novi suprug komedija je autora Mira Gavrana kojom je sjajni Željko Konigsknecht 2017. proslavio 35 godina rada u Kerempuhu, predstavivši se u ovom naslovu kao glumac, redatelj i dramaturg. Od premijere do sada, predstava je imala više od 100 izvedbi. Središnji je lik udovica koja pomoću novinskog oglasa odluči pronaći novog muža koji bi trebao zadovoljiti “idealne” kriterije. Istodobno, njezin prvi susjed, usamljeni neženja, odlučuje se napokon oženiti. Da bi osvojio njezino srce, dosjeti se zamoliti za pomoć prijatelja iz djetinjstva, kojega nagovori da se javi na oglas i odglumi nekoliko prosaca koji će biti jedan gori od drugog. (Pogledajte predstavu)