Kazališna čarolija u začaranoj šumi

U sklopu Dana otvorenog grada u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja održat će se osam programa na čak sedam najljepših zagrebačkih lokacija.

Riječ je o manifestaciji koja omogućuje besplatan recentni kulturni sadržaj svim građanima, slučajnim prolaznicima i posjetiteljima grada Zagreba, kako bi se kulturni i interaktivni sadržaji približili svima, bez obzira na dob, spol ili imovinski status. Iza svega stoje kazališna redateljica Anica Tomić, zatim spiritus movens ove lijepe ideje Dubravka Vrgoč, te Ivica Buljan.

Posebna poslastica očekuje ljubitelje kazališne umjetnosti i to za sam kraj ove dvodnevne proslave zajedništva i kreativnosti, tolerancije i inkluzivnosti kao temeljnih principa novog, humanijeg društva 21. stoljeća.

U nedjelju, 4. lipnja od 18 sati park Tuškanac pretvorit će se u Začaranu šumu umjetničkog nadahnuća. Čarolija misli i rečenica genijalnih pisaca oživjet će u sinergiji začaranog Tuškanca i suvremene performerske intervencije, a sve u režiji Ivice Buljana. Njegovom pozivu rado su se odazvali ponajbolji hrvatski glumci: dubrovački Hamlet Frano Mašković uvijek spreman na nove izazove, Lucija Šerbedžija, glumica poznata kazališnoj i filmskoj publici, kao i njihova kolegica iz ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, izvrsna Barbara Prpić, iz zagrebačkog HNK-a prvakinja Nina Violić, odnedavno i filmska redateljica, te njezin mlađi kolega Filip Vidović i drugi. Bit će to uzbudljiva potraga za glumcima koji će skriveni na određenim lokacijama u malim grupama recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Moliera i Čehova, ali također izvoditi i duhovite improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

Više informacija i detaljan program na stanici Hrvatske turističke zajednice https://www.htz.hr/hr-HR/dani-otvorenog-grada-osam-top-dogadaja-na-sedam-top-lokacija-u-zagrebu

Izvor: www.htz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 31. svibnja 2023.