Izvođači HNK-a u Zagrebu u komunikaciji s publikom

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu od četvrtka, 2. travnja, kreće s novim projektom u sklopu kojega će svaka dva dana objavljivati prijedloge svojih umjetnika za što kvalitetnije i zanimljivije provođenje vremena kod kuće.

Namjera novog online projekta središnjeg nacionalnog kazališta jest da vrijeme koje moramo provoditi izolirano – “provodimo zajedno, zanimljivo i uzbudljivo”. Projekt će u četvrtak, 2. travnja, svojom porukom otvoriti intendantica Dubravka Vrgoč. Prijedloge umjetnika za provođenje vremena kod kuće moći će se čitati na web stranicama kazališta www.hnk.hr, te na Facebook stranici HNK-a Zagreb.

U narednih tjedan dana za svoju će publiku pisati i s njom komunicirati te joj predlagati djela, glazbu i filmove prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro, prvak Drame Dušan Bućan, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić, ravnatelj Drame Ivica Buljan i glumica Iva Mihalić.

Lista prijedloga intendantice HNK u Zagrebu, Dubravke Vrgoč:

KNJIGA
Roman Gustava Flauberta Madame Bovary  iz 1857. godine, remek-djelo realizma koje prikazuje ne samo nesretnu sudbinu žene zatočene u provinciji 19. stoljeća, već i duh cijele epohe. U ovakvim vremenima kada smo prepadnuti onim što nas ukružuje upravo u klasicima, točnije načinu njihova pripovijedanja, možemo naći neki mir koji nam danas itekako nedostaje.

FILM
Drvo života  Terrencea Malicka iz 2011. godine, epska obiteljska drama s nadrealnim elementima koja svjedoči o univerzalnim pitanjima na koja nužno ne moramo ili ne možemo naći odgovore. Kozmička slika koja se potvrđuje u našim osobnim dramama te nudi neki gotovo metafizički izlaz iz nemogućne stvarnosti.

SERIJA
Fleabag  Phoebe Waller-Bridge je genijalna serija o svakodnevici glavne glumice, odnosno autorice, u kojoj se ona „spotiče“ o razne probleme od onih poslovnih, do obiteljskih i ljubavnih. Ova „komedija iz našeg susjedstva“ nudi niz identifikacijskih prilika, ali i mnoštvo mogućnosti da zaboravimo što se zapravo danas događa u svijetu koji nas okružuje.

GLAZBA
Perfect Day, jedna od mojih najdražih pjesama ikad. Vraća me u vrijeme kada sam se osjećala upravo onako kako Lou Reed pjeva. Sigurna sam, uskoro će se vratiti to vrijeme.

PORUKA
Ostanite kod kuće i gledajte predstave zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta na YouTube kanalu 24 sata, web24 sata, FB HNK u Zagrebu i 24 sata! Kliknite OVDJE