Izložba Zvijeri  u SC-u

U sklopu projekta Oni dolaze… u četvrtak, 7. rujna u Galeriji SC predstavit će se umjetnica Noa Geras s izložbom Zvijeri. Otvorenje je zakazano za 19 sati, a izložba će biti otvorena do 16. rujna, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.


Noa Geras u svojim radovima raslojava različite odnose čovjeka prema životinjama, a pozivajući se na suvremene eko feminističke prakse (svjesne kritike o esencijalizmu) problematizira i odnos čovjeka prema drugim ljudima.
Izložbom Zvijeri umjetnica smješta u dijalog čovjeka s neljudskim životinjama, skrećući pozornost na potrebu za otvorenom komunikacijom i stvaranjem jedinstvene suvremene homeostaze. Poigravajući se kontrastima, umjetnica poentira relevantne točke u poimanju odnosa čovjeka i prirode uz prisutno osvješćivanje potrebe za povratkom čovjeka prirodi.

Noa Geras istražuje odnos između uma, prirode i tehnologije. Svojim radom promišlja identitet i oblike nasilja prema manjinama, prirodi i životinjama, dok ih ugrađuje u povijesne narative i svoju osobnu povijest.

Izvor:  www.facebook.com/galerijasczg , Kulturauzagrebu.hr, 5. rujna 2023.