Izložba videoinstalacija u foajeu HNK u Zagrebu

Prvak Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Livio Badurina, predstavit će se publici videoizložbom Dnevnik jednog glumca – Prostor nastajanja i nestajanja, koja će se održati u foajeu zagrebačkoga HNK-a uoči Svjetskoga dana kazališta. Izložbu videoinstalacija bit će moguće posjetiti od ponedjeljka, 25. ožujka do srijede, 3. travnja od 17 do 22 sata. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane posjetitelje.

Izložba je rezultat eksperimentiranja Livija Badurine s dinamikom i statikom u kreativnom procesu, koji traje već gotovo dva desetljeća te uključuje niz multimedijalnih radova. Riječ je o pet videouradaka u kojima se isprepliću fotografija i video snimljeni fotoaparatom i mobitelom tijekom nastajanja pojedinih predstava.

Na izložbi će biti prikazani videozapisi nastajanja predstava Medeja Tomaža Pandura, Edip Eduarda Milera, I konje ubijaju, zar ne? Ivice Boban, Kraljevo Ozrena Prohića i Mi smo kraljevi a ne ljudi Matije Ferlina.

Ovo nije prva samostalna izložba Livija Badurine. Izlagao je 2009. i 2022. u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara te u zagrebačkome HNK-u.

Izvor: www.hnk.hr, Kulturauzagrebu.hr, 20. ožujka 2024.