Izložba u Institutu za suvremenu umjetnost

Otvorenje izložbe Đorđa Jandrića Kodikamo hrpa otvara se u utorak, 9. travnja u 20 sati u Institutu za suvremenu umjetnost (Trg kralja Tomislava 20). Izložba ostaje otvorena do subote, 27. travnja.

Radno vrijeme galerije: utorak – subota 13 – 19 sati

Galerija će biti zatvorena u srijedu, 17. travnja 2024.

Izloženi crteži predstavljaju skup prirodnih brojeva i nulu – N0 i uvode gledatelja u prostor i volumen, možda i vrijeme, ali i među podatke pohranjene na internetu. Vode nas putem QR kodova kodikamo; kodikamo dalje nego što nas na prvi pogled vode dvodimenzionalne plohe crno bijelih crteža.

Gotovo primarni likovni postupak kojim su izlošci izvedeni, crtež olovkom na papiru ne odaje od prve da se radi o izložbi koja uključuje i digitalnu tehnologiju. Svaki crtež i svaki od brojeva tj. svaka od hrpe brojeva ima tri likovne mutacije, ali kako bi se gledatelju sve tri razotkrile, potreban je posjet galeriji i internetska veza, bez čega mu nije dostupna cjelina izložbe. Skulptura se stvara u suprotnosti materijalnih i nematerijalnih dijelova djela, crno-bijelog plošnog crteža i njegovog digitalnog klona.

Izvor: www.institute.hr, Kulturauzagrebu.hr, 8. travnja 2024.