Izložba u HŠM-u

Otvorenje izložbe Mitološki blizanci u Naroni održat će se u galeriji Hrvatskog školskog muzeja Školica za 5 (Hebrangova 5) u petak, 15. ožujka u 13 sati. Izložba je nastala u organizaciji Hrvatskog školskog muzeja i Arheološkog muzeja Narona u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba. Izložba je otvorena do subote, 30. ožujka 2024.

Izložba je posvećena mitološkim blizancima koji se javljaju u stalnom postavu Arheološkog muzeja Narona i njihovom značaju za društvene i političke prilike u Rimskom Carstvu. Od samog je početka zamišljena kao velika slagalica čiji su dijelovi izrađeni pojedinačno na raznim stranama svijeta te od strane raznih umjetnika i djece, a svoj je konačni izgled dobila povezivanjem svojih sastavnih dijelova na samoj izložbi.

Autorica izložbe je Sanda Viskić, kustosica – dokumentaristica Arheološkog muzeja Narona, a na izložbi su surađivali učenici Aranžersko-scenografskog odjela pod vodstvom profesora Alana Vlahova i Kiparskog odjela pod vodstvom profesora Rocca Rabara Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Izvor: www.hsmuzej.hr, Kulturauzagrebu.hr, 12. ožujka 2024.