Izložba slovenskog umjetnika i dizajnera

U petak, 22. ožujka u 19 sati u HDD galeriji / Hrvatsko dizajnersko društvo (Boškovićeva 18) otvara se izložba Dorijana Šiška Pandemonij inspiriran oazama mreže. Samostalna izložba slovenskog dizajnera i umjetnika mlađe generacije, Dorijana Šiška, donosi uvid u praksu obilježenu eksperimentiranjem s medijima videoigara, animacije, instalacije, scenografije i Vj-anja, zbog čega se granice između umjetničkog i dizajnerskog aspekta često preklapaju. Izložba će u HDD galeriji ostati otvorena do petka, 5. travnja, a kustosica izložbe je Irena Borić.

Iz teksta Irene Borić:

„Kreativni pristup Dorijana Šiška (…) ne treba shvatiti samo kao pandemonij proturječja, gdje nas suočavanje s vizualnim, prostornim i ludičkim iskušenjima zbunjuje i plaši, već ga možemo promatrati kao post-intermedijsko zabavište.”

Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba i Ministarstva za kulturu Republike Slovenije. Izložbeni i diskurzivni program HDD galerije sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.

HDD galerija / Hrvatsko dizajnersko društvo

Boškovićeva 18, Zagreb

Radno vrijeme: pon – pet / 12 – 19h

Izvor: www.dizajn.hr, Kulturauzagrebu.hr, 18. ožujka 2024.