Izložba One su ovdje

Izložba One su ovdje Marka Vrdoljaka i Dimitrija Popovića otvara se u utorak, 9. siječnja u 19:30 sati u Foto klubu Zagreb (Ilica 29/3).

Ovaj veliki zajednički projekt renomiranog slikara Dimitrija Popovića i umjetničkog fotografa Marka Vrdoljaka spaja fotografsku i slikarsku umjetnost u jedinstvenu vizualnu cjelinu koja se sastoji od 21 djela, dimenzija 70×100 cm.

Projekt govori o ženskoj snazi, ženskim osjećajima i ulozi žene u današnjem svijetu kroz povijesni prikaz i definiciju uloge žena prema biblijskim motivima. Modeli koji su sudjelovali u projektu su istaknute javne osobe: Nina Badrić, Franka Batelić, Maja Bajamić, Mia Begović, Zrinka Cvitešić, Gina Damjanić, Mia Dimšić, Nika Fleiss, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Anđa Marić, Sandra Perković, Alma Prica, Ana Rucner, Severina, Jelena Veljača, Ana Vidović, Alka Vuica, Matija Vuica, Vanda Winter i Tihana Harapin Zalepugin. Fotografirane su u specifičnim svjetlosnim uvjetima sa točno predefiniranim izrazom lica, mimikom, pogledom i govorom tijela, te svaka od njih predstavlja točno određenu žensku ulogu definiranu prema biblijskoj ikonografiji. Nakon fotografiranja i obrade fotografija iste su isprintane na slikarsko platno dimenzija 70×100 cm te je na njih umjetnički utjecao Dimitrije Popović sa dodatnim slikarskim intervencijama na svakoj pojedinoj fotografiji, sukladno ulozi žene kojom je portret inspiriran.

Izvor: www.fotoklubzagreb.hr, Kulturauzagrebu.hr, 8. siječnja 2024.