Izložba Olega Šurana

Virtualna galerija Umjetničkog paviljona u sklopu ciklusa Druga perspektiva predstavlja rad pulskog dizajnera i umjetnika Olega Šurana, jednog od mladih autora koje je odabrala izbornica ciklusa – povjesničarka umjetnosti dr. sc. Ivana Mance.

U svom projektu Oleg Šuran predstavlja izložbu koja čeka vlastitu realizaciju. Na snimkama nadzornih kamera posjetitelji će vidjeti sanduke u kojima se obično transportiraju i čuvaju izlošci prije postavljanja u izložbeni prostor. Istovremeno, na platformi Virtualne galerije publika će moći pogledati dokumentaciju radova koji se „nalaze zapakirani” u prostoru Umjetničkog paviljona. Serija crteža prikazuje neobična hibridna stvorenja fantastičnih obilježja. Niz fotografija manjih zamotanih i zagonetnih predmeta pridružen je crtežima i lirskim tekstovima u virtualnom prostoru.

Izložbu Olega Šurana, naziva Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je, moći će se pogledati do kraja lipnja na stranicama Virtualne galerije Umjetničkog paviljona u Zagrebu.