Izložba o povijesti paraplivanja u Hrvatskoj

Svečano otvorenje izložbe Osam staza skrivenog okvira, o povijesti paraplivanja u Hrvatskoj, bit će u utorak 2. travnja u 13 sati na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15).

Izložbu organizira Hrvatski športski muzej u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) i Hrvatskim paraplivačkim savezom (HPPS), u povodu 60. obljetnice HPO-a i održavanja Paraolimpijskih igara u Parizu ovoga ljeta. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Svečano otvorenje izložbe je u

Osam staza skrivenog okvira prikazuje razvoj parasporta i paraplivanja u Hrvatskoj, predstavlja naše najbolje paraplivače i paraplivačice, osvajače medalja na Paraolimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima, te druge uspješne hrvatske paraplivače i plivačice. Posjetitelji će se upoznati i s disciplinama u paraplivanju i sportskim klasama.

O paraplivanju i paraolimpizmu u Hrvatskoj na izložbi govore predstavnici Kineziološkog fakulteta, Hrvatskoga športskog muzeja, HPO-a, HPPS-a, Ministarstva turizma i sporta RH, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj Fabien Fieschi, autorica izložbe Ana Sršen i hrvatski plivački paraolimpijac Mihovil Španja. Izložba se može razgledati do utorka, 30. travnja 2024.

Izvor: www.sportski-muzej.hr, Kulturauzagrebu.hr, 1. travnja 2024.