Izložba nagrađenih radova DA! Festivala u Otvorenoj galeriji MSU

Otvorena galerija Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) ugostit će od 25. veljače do 12. ožujka 2021. izložbu nagrađenih radova DA! Festivala – studentskog festivala dizajna, arhitekture i umjetnosti.

Prvo izdanje tog festivala održalo se u siječnju 2021. godine. Izložba će prikazivati radove iz više različitih kategorija: arhitekture, urbanizma i krajobrazne arhitekture, dizajna vizualnih komunikacija, industrijskog dizajna, likovne umjetnosti, ilustracije, dramske umjetnosti (film i fotografija) te tekstilnog dizajna.

Za nagrade je konkuriralo skoro dvije stotine radova, a u svakoj kategoriji odabrani su najbolji koji će se sada predstaviti u Otvorenoj galeriji MSU. U žiriju su bili Tonči Čerina (arhitektura), Luka Krstulović (urbanizam i krajobrazna arhitektura), Mare Milin (dramska umjetnost – film i fotografija), Lana Cavar (dizajn vizualnih komunikacija), Dorja Benussi (industrijski dizajn), Ana Škegro (likovna umjetnost), Klasja i Zita (ilustracija) te Loreta Gudelj (tekstilni dizajn).

Cilj DA! Festivala je afirmirati mlade talente i pokazati njihove sposobnosti, uz razvijanje interdisciplinarnosti i upoznavanje struka, ali i podizanje svijesti javnosti o stvaralaštvu studenata pripadajućih studija.