Izložba Ivane Reić u Galeriji Siva

U četvrtak, 9. srpnja 2020. Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva najavljuje otvorenje izložbe Ivane Reić – PlanetA, jer Planeta B ne postoji. Izložba se može pogledati do 15. srpnja.

Promišljanjem na temu ekologije, konzumerizma i temama reciklaže kao i ambalaže autorica primijećuj  da su ponašanja osoba u njezinoj fizičkoj okolini kao i onih na društvenim mrežama kontradiktorne. Pojedinci se na jedan način predstavljaju i povezuju u skupine, a na drugi način žive i konzumiraju. Svojim primjerom dužni smo poticati osobe u svom okruženju na pozitivne i konkretne akcije. No kako to učiniti ako smo nesvjesni o količini i težini problema i osobnom djelovanju i utjecaju na okoliš?

Ivana Reić je dizajnerica koja je svoje stručno zvanje stekla na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a nakon toga zanimanjem za različite teme dugogodišnjim radom u struci njegovala holistički pristup dizajniranju opreme u interijeru i eksterijeru te grafičkom dizajnu za privatne osobe, tvrtke, institucije, udruge i neprofitne organizacije. Za svoj rad dobila je brojna priznanja i nagrade te je izlagala na izložbama od kojih ističemo Zagrebački salon i sajam Ambienta. Ovo je njena prva samostalna izložba.