Izložba Instituta za turizam u NSK

Izložba Žene u promociji turizma Hrvatske otvara se u utorak, 1. kolovoza u 14 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Organizira je Institut za turizam u suradnji s Institutom za etnologiju i folkloristiku i NSK-om, a predstavit će je autorica doc. dr. sc. Jasenka Kranjčević, pomoćnica za djelatnost središnje knjižnice Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Dijana Machala, ravnateljica Instituta za etnologiju i folkloristiku dr. sc. Iva Niemčić i znanstvena savjetnica na Institutu za turizam dr. sc. Sanda Čorak.

Vizualno atraktivna izložba upoznat će gledatelje s autoricom putopisa o Hrvatskoj Maude M. Holbach, planinarkom i spisateljicom Dragojlom Jarnević, ženom značajnog političkog utjecaja Sofijom Jelačić, kuharicama, sobaricama i drugim ženama koje su igrale i igraju neizostavnu ulogu u promociji hrvatskog turizma.

Izložba Žene u promociji turizma Hrvatske dio je cjelogodišnjeg slavlja postignuća žena u kulturi i znanosti koje Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira pod nazivom Žene u NSK kako bi inspirirala i potaknula na istraživanja te upotpunila pogled na hrvatsku povijest i baštinu, u kojoj su žene i njihovi doprinosi još uvijek nedovoljno prepoznati.

Izložba će se moći pogledati sve do 28. kolovoza tijekom radnog vremena Knjižnice.

Izvor: www.nsk.hr, Kulturauzagrebu.hr, 27. srpnja 2023.