Izložba Ines Zrnc Gregorine u Galeriji ULUPUH

Od 16. do 29. travnja u Galeriji ULUPUH bit će postavljena izložba multimedijalne umjetnice mlađe generacije Ines Zrnc Gregorine i njenog suradnika i koautora izložbe, fotografa i videografa Petra Varata.

Izložba naslovljena Feelings propituje snagu umjetnosti i osjećaja kroz različite medije, stavlja u korelacije ljubav, ljepotu, strahove, ego i borbu protiv prenaglašenog ega ispreplićući lijepo i nelijepo, stvarajući svojevrsnu ljepotu ružnoće, parafrazirajući svakodnevno i nekonvencionalno te kontekstualizirajući sve naše svjesne i podsvjesne unutarnje borbe, strahove i osjećaje.

Ines Zrnc Gregorina je modna dizajnerica, kostimografkinja, make-up artistica te konceptualna umjetnica. Članica je ULUPUH-a u dvije sekcije i HZSU-a. Tijekom modne karijere osvojila je brojne nagrade za modne kolekcije na hrvatskim i inozemnim revijama. Radove izlaže na brojnim izložbama. U modi joj je specijalnost recikliranje stare odjeće, materijala i predmeta i stvaranje novih modnih, umjetničkih i funkcionalnih predmeta i odjeće. Pokrenula je brand Vintage Picnic u sklopu kojeg reciklira odjeću. Kao kostimografkinja radila je na nekoliko igranih filmova, TV serijama domaće i strane (HBO) produkcije, kazališnim predstavama, te brojnim glazbenim i reklamnim spotovima. Film Uzimam, koji su u potpunosti napravili Ines Zrnc Gregorina i Petar Varat (s autorskom glazbom Ivana Beuca) prikazan je na Pula Film Festivalu 2019. nakon čega je pozvan kao jedini hrvatski film na međunarodni filmski festival u Braunschwigu u Njemačkoj. 

Petar Varat je novinar, urednik i voditelj digitalnih projekata, a zadnjih se godina posvetio vizualnoj umjetnosti. Radi je kao fotograf, snimatelj, DOP i montažer na video-spotovima, dokumentarnim i kratkim filmovima. Radio na nekoliko video spotova hrvatskih i slovenskih izvođača, namjenskih i reklamnih spotova kao DOP i/ili redatelj.