Izložba ilustracija Klasje Habjan

Do srijede, 14. veljače u Knjižnici Vladimira Nazora na Odjelu za djecu i mladež (Vodovodna 13) može se razgledati izložba ilustratorice, grafičke dizajnerice i spisateljice Klasje Habjan kojoj je sklonost ilustriranju vlastitih priča (ili obrnuto, pisanju prema grafičkim predlošcima), glavno obilježje njezinih samostalnih izložbi.

Na ovoj izložbi predstavljene su ilustracije iz knjiga Tminice (Mala zvona, 2023.) i Hrvatske narodne pripovijetke (Leykam international, 2021.).

Tminice donose poetičnu priču o prekomjernoj upotrebi elektroničkih uređaja u svakodnevnom životu, pri čemu autor Igor Rajki naglasak ipak stavlja na ljepotu tame i osjećaja koji nam pruža. Klasja Habjan dopunjuje ovu viziju ilustracijama u nijansama crne u kojoj se pronalazi bogatstvo oblika i likova.

Hrvatske narodne pripovijetke donose bajke, anegdote, predaje i basne koje su se stoljećima prenosile usmenom predajom, a u knjizi su prepričane suvremenim književnim jezikom, razumljivim dječjem uzrastu. Knjiga obiluje Klasjinim ilustracijama.

Izvor: www.kgz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 29. siječnja 2024.