Izložba francuskoga grafiti umjetnika

Otvorenje izložbe Zagrebob francuskoga grafiti umjetnika/ilustratora Boba 59 predviđeno je za četvrtak, 9. studenog u 19 sati u Galeriji Siva (Pierottijeva 11, Medika). Izložba se može pogledati svaki dan do srijede, 15. studenog od 17 do 20 sati.

Autor za zagrebačku izložbu kroz svoje radove provlači paralelu između grafita i srednjeg vijeka. Na svom rezidencijalnom boravku, autor će istražiti srednjovjekovnu povijest Zagreba, koja će mu poslužiti za izgradnju motiva na djelima koja će nastati.

Umjetnik se u svom umjetničkom izričaju koristi raznim medijima kao što su markeri, sprejevi, digitalna obrada i izrada ilustracija. Svoje crteže malih formata pretvara u velike murale, skulpture, kostime, otiske sitotiska, animacije. Inspiraciju dobiva kroz promatranje biljaka, maskota i ostalih predmeta na koje nailazi tijekom šetnji gradom. Njegova inspiracija dolazi i iz animiranih i igranih filmova, knjiga, video igara. Tako autor crpi ideje za izradu likova koji su mješavina stvarnosti i fikcije i koji stvaraju njegov svijet.

Izvor: www.attack.hr, Kulturauzagrebu.hr, 6. studenoga 2023.