Izložba fotografija u galeriji Karas

U utorak, 6. veljače u 19h u Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58) Lucija Bogunović otvara samostalnu izložbu pod nazivom Danas je nebo plave boje, koja ostaje otvorena do utorka, 27. veljače.

U svome predgovoru Iva Jurić naglašava:

„Fotografije prikazuju nebo koje je Bogunović fotografirala od 4. travnja do 4. lipnja 2022. te su nastale na lokacijama na kojima bi se zatekla u određeno vrijeme u danu. Svaki je dan umjetnica pomicala vrijeme snimanja za jedan sat (4. travnja u 12:00, 5. travnja u 13:00, 6. travnja u 14:00 itd.). Fascinirana neprolaznošću/beskrajnošću neba, procesu fotografiranja pristupa ritualno (uključivanje alarma, poštivanje samopostavljenih pravila, buđenje noću, stalno nošenje fotoaparata, osvješćivanje određenog trenutka u danu, itd.) te njegovim stalnim bilježenjem pokušava stvoriti odnos između sebe kao efermnog subjekta i njega (neba) kao konstante. Kao promatračica kratkotrajno preuzima kontrolu nad vremenom te ga svojevrsno upisuje, tj. obilježava te kasnije prenosi na tkaninu.”

Lucija Bogunović u svojoj umjetničkoj praksi istražuje konceptualni odnos fotografskog medija i vremena u prikazu fragmenata života i ponavljajućih događaja te osobni odnos značenja doma i krova nad glavom kroz različite medije i perspektive.

Radno vrijeme galerije:

Uto i sub: 10 – 13

Sri – pet: 16 – 20

Ned, pon i praznikom zatvoreno.

Izvor: www.karasarthub.eu, Kulturauzagrebu.hr, 2. veljače 2024.