Izložba fotografija Romulić&Stojčić – Interval (2011, 2019)

Od utorka, 25. kolovoza do ponedjeljka, 7. rujna, u Galeriji ULUPUH bit će izložena fotografska izložba Marija Romulića i Dražena Stojčića.

Tim Romulić & Stojčić su dva umjetnika, fotografa i prijatelja koji su zajednički interes pronašli u inovativnim fotografskim tehnikama i hrvatskoj kulturnoj i prirodnoj baštini. Njihova suradnja koja traje skoro dva desetljeća, rezultirala je nizom posjećenih izložbi, cijenjenih foto-monografija i traženih filmova. Ovom izložbom predstavljamo tek mali presjek njihovog djelovanja – interval od 2011. do 2019. godine. Vremenski period od posebnog značaja za Marija Romulića i Dražena Stojčića kada su nastali radovi o kojima se pričalo i koji su gledateljima oduzimali dah. Na svoje multimedijalne projekte skrenuli su pažnju publike i stručnjaka 2012. godine na prvom Festivalu turističkog filma u Zagrebu, kada su kratkim filmom Višnjan Observatory osvojili prvo mjesto. Godinu kasnije, uspjeli su ostvariti ono o čemu većina fotografa tek sanja, postavljanjem velike međunarodne izložbe povodom primanja Hrvatske u Europsku uniju Bljesak raznolikosti, predstavljenu u Budimpešti, Bruxellesu, Rimu, Linzu, Moskvi i Kijevu.

Danas Romulić i Stojčić vode uspješni multimedijalni studio koji se bavi profesionalnom foto i video produkcijom, a klijenti su im neki od najvećih hrvatskih poslovnih subjekata. Poseban segment njihovog poslovanja čini rad vezan za turizam i arhitekturu. Surađuju s brojnim turističkim zajednicama, građevinskim tvrtakama, arhitektima i dizajnerima. Njihove fotografije mogu se vidjeti na brojnim javnim mjestima – od galerija do bočica Coca-Cole. Međunarodnu medijsku pažnju najviše ipak izazivaju njihovi timelapse filmovi, koji na dramatičan i emotivan način prikazuju ljepote Hrvatske te fotografije životinjskog i biljnog svijeta Kopačkog rita. Dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih nagrada.