Izložba Arheoples u zagrebačkom Arheološkom muzeju

Od ponedjeljka, 25. travnja do srijede, 18. svibnja 2022. u Arheološkom muzeju u Zagrebu može se razgledati izložbu Arheoples, popraćenu prigodnim interaktivnim digitalnim programom, kojom se Arheološki muzej u Zagrebu pridružuje 27. Edukativnoj muzejskoj akciji – PLES.

Ples je univerzalni jezik izražavanja poznat od najranijih dana ljudske povijesti, a nije stran ni životinjskom svijetu. Kao spona između pokreta i glazbe, a zahvaljujući neograničenim mogućnostima izraza i forme, ples je tema u kojoj se svaki muzej na neki način može pronaći. Arheološki muzej u Zagrebu pronašao se u Arheoplesu, priči o plesu koja se može pratiti od vremena neandertalaca pa sve do srednjeg vijeka. Mnogi arheološki nalazi upravo potvrđuju postojanje plesa u mnogim ljudskim zajednicama od vremena starijeg kamenog doba. Priča o plesu može se vidjeti kroz izložbu u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, te kroz nekoliko zanimljivih i interaktivnih digitalnih sadržaja. 

Pristup interaktivnim digitalnim sadržajima moguć je na mrežnim stranicama Muzeja: https://amz.hr/hr/edukacija/arheoples/