Izložba Andi Soto i gostujućih umjetnika

24. 5. 2024.

Beskonačna ljubav tema je nove izložba umjetnice Andi Soto i gostujućih umjetnika pod nazivom Iz Paname, koja će biti predstavljena u sklopu Spotlight serije izložbi u subotu, 25. svibnja od 18 sati u prostoru Radionica 32 (Mihanovićeva 32). Izložba će trajati tri tjedna, a ulaz na izložbu je besplatan za sve posjetitelje.

Uvijek je fascinantno promatrati kako umjetnici istražuju kompleksne teme kroz svoj rad. Jedna takav koncept je ideja beskonačna ljubavi i njezine transcendencije kroz vrijeme. Ljubav se promatra kao sila koja nadilazi sve granice, povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost. Kao takva, prisutna je u svakom trenutku našeg života, oblikujući naše iskustvo i percepciju svijeta i nije vezana uz fizičke okvire, već se širi i prelazi iz generacije u generaciju. Kroz ovu filozofiju, ljubav služi kao vječna energija koja povezuje sve ljude bez obzira na prostor i vrijeme.

Andi Soto je samouka ilustratorica čileansko-panamskog porijekla koja je napustila Panamu i pronašla svoj dom u Hrvatskoj. Za svoje radove govori da proizlaze iz mnogih sati sanjarenja i kontemplacije. Soto koristi mješovite medije, a umjetnost joj služi kao način razumijevanja svijeta oko sebe. Na izložbi jednostavnog, ali snažnog naziva Iz Paname bit će predstavljene trenutne ilustracije koje su dio njenog trajnog projekta ilustriranog priručnika. Soto je umjetnica koja se vraća svojim korijenima, istražuje granice strpljenja, izdržljivosti i vječnih osjećaja nadolazeće propasti, ljubavi i svih miješanih emocija na koje su ljudi sposobni te prihvaća ideju da smrt i rođenje nisu različiti i da je ljubav ta koja ih povezuje.

Andi će se iz Paname pridružiti i gostujući umjetnici Panamanians: EvaDe, Caso3, Amir Lucky, Nox i Alí Dakini, dok iz Švedske stižu Valentina La Rara i glazbeni producent Isaac Levy.

Izvor: www.radionica32.com, Kulturauzagrebu.hr