Intermedijalna izložba

7. 6. 2024.

U subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja od 19 do 21 sat na travnjaku ispred Doma HDLU / Meštrovićevog paviljona (Trg žrtava fašizma), održat će se nove izvedbe rada Izvedba koja se dira autorica Marine Bauer i Zrinke Šimičić Mihanović.

Rad je premijerno izveden 2019. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uslijedile su izvedbe na XIV. trijenalu hrvatskog kiparstva, ispred Francuskog paviljona SCZG te u splitskom Đardinu, a 2022. rad je nagrađen jednom od tri jednakovrijedne nagrade XIV. trijenala hrvatskog kiparstva. 

Izvođači i sustvaratelji: Iva Hladnik, Sven Jakir, Zvonimir Kvesić, Tea Hlušička, Ivana Pavlović, Vladimira Šančić.

Izvedba koja se dira polazi od intermedijalnog promišljanja dodira i pokreta kao osnove za uspostavljanje osjećaja prisutnosti, međusobne povezanosti i veze s okolišem. Kroz format izvedbene instalacije propituje granicu između onih koji promatraju, onih koji izvode i onoga što je izloženo. Svi su u njoj istodobno sudionici i svjedoci događanja, dijeleći odgovornost za doživljeno i viđeno.

Izvedba koja se dira vodi okupljene kroz šest postaja – Pristajanje, Vodiči za pokretanje, Otoci za bosonoge, Koreografija dodirom, Zatvorenih očiju i Oblikuj se – na različite načine pozivajući na gibanje i osluškivanje, izvana prema unutra ili iznutra prema van.

Izvor: www.hdlu.hr, Kulturauzagrebu.hr