Impronedjeljci u Močvari

U srijedu, 13. prosinca u 21 sat u Močvari u sklopu serijala slobodno improvizirane i kreativne glazbe Impronedjeljci održava se koncert Toma Jacksona, Daniela Thompsona i Vida Drašlera.

Tom Jackson – britanski klarinetist i saksofonist aktivan na londonskoj i europskoj sceni suvremene klasične i slobodno improvizirane glazbe. Nastupa i nastupao je diljem Europe, Australije i Azije. Tom je radio s raznim suvremenim komornim grupama poput Apartment House, Lontano, Plus-Minus, ChampdAction, Ictus i Splinter Cell. Nedavno je završio doktorat na Sveučilištu Canterbury Christ Church na temu komparativne estetike i slobodne improvizacije.

Daniel Thompson – britanski gitarist, većinom samouk, a dvije godine bio je student kod gitariste Johna Russella. Nastupao je u klubovima i na festivalima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe. Nastupa i/ili snima s Neilom Metcalfeom, Steveom Nobleom, Caroline Kraabel, Maxom Reedom, Johnom Edwardsom, Benedictom Taylorom, Tomom Jacksonom, Vidom Drašlerom, Evanom Parkerom, Adamom Bohmanom, Sue Lynch, između ostalih. Daniel je osnivač i umjetnički direktor Empty Birdcage Records, izdavačke kuće posvećene izdavanju dokumenata slobodne improvizacije.

Vid Drašler – slovenski bubnjar i perkusionist. Aktivan je i kao pedagog i suautor glazbenih i likovnih događanja u Vrhniki, gdje vodi tjedne radionice usmjerene prvenstveno na neidiomatsku improvizaciju. Neki od glazbenika sa kojima je surađivao: Zlatko Kaučič , Vitja Balžalorsky, Jošt Drašler, Marko Karlovčec, Andrej Boštjančič, Andrej Fon, Tomaž Grom, Cene Resnik, Kaja Draksler, Mario Rechtern, Linda Sharrock, Petr Zelenka, Samo Kutin, Tao G. Vrhovec Sambolec …

Impronedjeljke organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture URK / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu, Zavoda Sploh i Austrijskog kulturnog foruma.

Izvor: www.mochvara.hr, Kulturauzagrebu.hr, 6. prosinca 2023.