Hrvatski kandidat za Oscara Sigurno mjesto, Noć europskog filma i blagdanski program u Kinu Metropolis

Od 30. studenog do 9. prosinca 2022. u Kinu Metropolis u redovitom programu prikazuje se novi domaći naslov – hrvatski kandidat za Oscara SIGURNO MJESTO redatelja Jurja Lerotića. Novi naslov je i španjolska komedija MAJSTORI OD ZANATA, a prikazuje se i glazbena komedija PROSLAVIMO BLAGDAN U MIRU te dokumentarac o životu i djelu Majke Tereze SVITANJE U KALKUTI.

U petak, 9. prosinca 2022. u 20 sati održat će se Noć europskog filma u sklopu koje se prikazuje talijanski dokumentarac ENNIO o slavnom skladatelju filmske glazbe i dirigentu Enniju Morriconeu. Besplatne ulaznice za film ENNIO preuzimaju se na blagajni MSU-a.

Noć europskog filma u Kinu Metropolis odvija se pod pokroviteljstvom Europa Cinemas i MEDIA programa i uz potporu Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu. Europa Cinemas je europska kino-mreža osnovana 1992. godine s ciljem podupiranja nezavisnih kino-prikazivača i nezavisne europske filmske produkcije, a Kino Metropolis spada u nekolicinu hrvatskih kina koja su članica ove europske kino-mreže. Noć filma jedan je od najpopularnijih filmskih događaja u cijeloj Europi, pa tako i u Kinu Metropolis, za koju se uvijek tražila karta više.

?Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na : www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija

?Besplatne ulaznice za Noć europskog filma preuzimaju se na blagajni MSU-a

?Program Kina Metropolis odvija se uz potporu Grada Zagreba i Europa Cinemas