Gostujući plesni program

Izvedba gostujućeg plesnog programa u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, MicroDANZE, prema konceptu koreografa Gigija Cristoforettia, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca, s početkom u 20 i 21:15 sati, u Zagrebačkom plesnom Centru (Ilica 10/1).

U okviru gostujućeg programa, u prostoru foajea i crnog studija ZPC-a, predstavit će se četiri kratka plesna projekta u izvedbi članova i članica ansambla talijanskog Nacionalnog koreografskog centra / Aterballetto  –  Eppur Si Muove koreografkinje Francesce Lattaude, Near Life Experiance Angelina Preljocaja, An Echo, A Wave Philippea Kratza te A Gig koreografa Diega Tortellija.

Zagrebačka izvedba plesnog komada An Echo, A Wave koreografa Philippa Kratza ujedno je i njegova svjetska praizvedba koju izvode Frederica Lamonaca i Giovanni Leone, a čiji dizajn zvuka potpisuje Tommaso Michelini.

Predstave su nastale u produkciji Nacionalnog koreografskog centra / Aterballetto u koprodukciji Fondacije Palazzo Magnani – Reggio Emilia u okviru krovnog projekta Italia Danza Opće uprave za javnu i kulturnu diplomaciju (MAECI). Zagrebački se program izvodi u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu.

Izvor: www.zagrebackiplesnicentar.hr, Kulturauzagrebu.hr, 29. studenoga 2023.