Gostujuća predstava u KunstTeatru

Gostujuća predstava Vitača Sare Stanić u KunstTeatru prikazuje se u subotu i nedjelju, 9. i 10. ožujka u 20 sati.

Predstava je autorski projekt redateljice i glumice Sare Stanić, dramaturginje Kristine Kegljen i koreografkinje Maje Marjančić. Izvode ju Lela Margitić i Sara Stanić, a predstava se motivski oslanja na roman Predeo slikan čajem Milorada Pavića. Sporedna ženska junakinja Vitača uzeta je kao okosnica predstave o ženskom naslijeđu. Vitača se bavi pitanjem tradicije ženskosti i ženstva u odnosu na sve ostale društveno-tjelesne parametre – zaljubljivanje, brak, erotsko iskustvo, rođenje i smrt. Dvije glumice traže identitet neovisan o generacijskom naslijeđu. Predstava oslikava život žene kroz plesne i filmske elemente: dok je jedna izvođačica sveprisutna na sceni u neverbalnoj izvedbi, druga predstavlja njenu refleksiju i misao u drugom vremenu i kontekstu.

Ova neobična predstava obraća se i govori o svim ženama, neovisno o njihovoj dobi, statusu i osobnosti te ulazi u kompleksnu strukturu života žene i svih faza njezine definicije.

Izvode: Lela Margitić i Sara Stanić

Redateljica i autorica dramatizacije: Sara Stanić

Dramaturginja: Kristina Kegljen

Suradnica za scenski pokret: Maja Marjančić

Suradnica na projektu: Hana Veček

Autor glazbe: Nenad Kovačić

Snimateljica i montažerka videa: Karla Budišćak

Montažer zvuka: Tihomir Vrbanec

Producentice: Hana Zrnčić Dim, Ana Sikavica

Dizajner: Luka Borčić

Fotografkinja: Karla Budišćak

Produkcija: Umjetnička organizacija Thearte

Projekt je nastao u produkciji Umjetničke organizacije Thearte uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvor: www.kunstteatar.hr, Kulturauzagrebu.hr, 29. veljače 2024.