Gostovanje Teatra Patologico

Gostovanje Teatra Patologico s predstavom Medeja u organizaciji Talijanskog instituta održat će se u srijedu, 21. veljače u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih (Dvorana ISTRA, Teslina 7).

Projekt koji su osmisli Dario D’Ambrosi i njegov Teatro Patologico, u suradnji sa SveučilištemTor Vergata u Rimu jest postavljanje vrlo posebne verzije Euripidove Medeje. Projekt je plod intenzivnog i uspješnog kazališnog rada, odnosno prvog sveučilišnog kolegija u svijetu pod nazivom Integrirano kazalište emocija za mlade s mentalnim i tjelesnim teškoćama.

U predstavi sudjeluju mladi s poteškoćama u razvoju, kao i profesionalni glumci, uključujući Almericu Schiavo u ulozi Medeje, Daria D’Ambrosija u ulozi Kreonta te Paolo Vaseli. Adaptacija kao središnji element ima odnos između tijela i jezika: tijelo koje postaje jezik i način komunikacije, i to zahvaljujući vrlo važnoj ulozi koju ima glazba koju izvode Francesco Santalucia i Francesco Crudele aka Papaceccio. Jezik postaje sredstvo i to pogotovo korištenjem starogrčkog. U predstavi se koriste talijanski i starogrčki jezik, što je rezultat pomnog istraživanja i filološkog savjetovanja.

Ulaz na predstavu je besplatan uz prethodnu rezervaciju na poveznici: https://iiczagabria.esteri.it/hr/gli_eventi/calendario/medea-teatro-patologico/

Broj mjesta je ograničen.

Izvor: www.iiczagabria.esteri.it, Kulturauzagrebu.hr, 2. veljače 2024.