Gostovanje svjetski poznatog dizajnera i ilustratora

 29. 5. 2024.

Svjetski poznati dizajner i ilustrator Bráulio Amado u dvorani Urania (Kvaternikov trg 3/3) u četvrtak, 30. svibnja u 19 sati održava predavanje i razgovor pod naslovom The work speaks for itself, a dan kasnije, u petak, 31. svibnja u Galeriji Klet (Ilica 73) otvara pop up izložbu Gargling Gargoyle. Na izložbi će predstaviti nove grafike u tehnikama sitotiska i rizografije.

Bráulio Amado je portugalski grafički dizajner, ilustrator i art direktor poznat po živopisnom, eklektičnom dizajnerskom jeziku koji razbija stereotipe suvremenog grafičkog dizajna. Njegova dizajnerska praksa ukorijenjena je u eksperimentiranju i neustrašivom pristupu radu. Besprijekorno spaja elemente ilustracije, tipografije i fotografije kako bi stvorio upečatljive vizuale koji ostavljaju trajni dojam na promatrače. Njegov prepoznatljiv stil često uključuje jarke boje, zamršene uzorke, ali i dozu šarmantne neozbiljnosti i hirovitosti, odražavajući njegov karakter.

Gostovanje se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj i Camões Instituta te u organizaciji Smak Pressa i HDD-a.

Organizatori i koordinatori: Sven Sorić & Lana Grahek

Izvor: www.urania.hr, Kulturauzagrebu.hr