Gostovanje predstave Ljubav kazališne grupe Pippa Delbona u HNK-u

U petak, 3. i subotu, 4. lipnja 2022. u 20 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu održat će se gostovanje predstave Ljubav kazališne grupe Pippa Delbona, jednog od najistaknutijih talijanskih kazališnih umjetnika. U predstavei glume: Dolly Albertin, Gianluca Ballaré, Margherita Clemente, Pippo Delbono, Ilaria Distante, Aline Frazão, Mario Intruglio, Pedro Jóia, Nelson Lariccia, Gianni Parenti, Miguel Ramos, Pepe Robledo i Grazia Spinell.

S renomiranim talijanskim kazališnim i filmskim redateljem, piscem i glumcem, Pippom Delbonom zagrebački HNK počeo je svoju međunarodnu suradnju još prije sedam godina a predstava Ljubav koju će zagrebačka publika početkom lipnja imati priliku vidjeti, premijerno je izvedena u kazalištu Storchi u Modeni prošle godine.

Prema riječima autora predstava prikazuje dvostruku viziju ljubavi. Dok slušamo glasove i riječi, svatko od nas traga za tom ljubavlju koja nas i ispunjava strahom, tako da joj pokušavamo pobjeći. Predstavu je inicirao susret Pippa Delbona i kazališnog producenta Renza Barsottija koji već godinama živi i radi u Portugalu, a tada je nastala ideja o zajedničkoj realizaciji projekta. Tu je započelo istraživanje pojma ljubavi koji nije samo osjećaj, nego i stanje duše te pravi pokretač ljudskoga organizma.

Predstava Ljubav je glazbeno i poetično putovanje zemljama i osjećajima kroz Portugal, Angolu, Kapverdske otoke. Glazba koju slušamo pripada tugaljivu portugalskom fadu, glazba koja eksplodira energijom svojih pjevača u izmjenjujućem ritmu, stvarajući žive slike polagane procesije. U tom svijetu su i pjesnici Carlos Drumming De Andrade, Eugenio De Andrade, Daniel Damásio Asensão Filipe, Sophie de Mello Bryner Andersen, Jacques Prévert, Reiner Maria Rilke i Florabela Espanca, čije stihove govore glumci u hipnotičkom ritmu.