Gostovanje glazbene grupe Dead Can Dance u Lisinskom

U utorak, 10. svibnja 2022. u 20:30 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se nastup gostujuće svjetske glazbene grupe Dead Can Dance.

Nakon 40 godina postojanja, i domaća publika će napokon imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dancea, u za ovu priliku idealnom intimnom okruženju dvorane Lisinski. Iako europska turneja, najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog COVID-a, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica, i Zagreb je stigao na listu gradova koji će u 2022. osjetiti iskonski čar Dead Can Dance glazbe. 

„Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima koje smo propustili svirati uživo i jedva čekamo da se vratimo na pozornicu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mjestima sljedeće godine kada je to sigurno učiniti“, poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry. 

Lisa Gerrard, jedan od najljepših svjetskih vokala, i glazbeni genijalac Brendan Perry, već generacijama ljubitelja glazbe prenose svoj svijet dubokog umjetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rock-glazbe. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melbourneu, i od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire. Već desetljećima nam pričaju neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara glazbu, nego magiju koju svi mogu razumjeti i osjetiti.