Gledalište Kinokluba

Od srijede do petka – 31. svibnja do 2. lipnja, u kinu Kinoteka održat će se Gledalište – godišnji festival filmova članova Kinokluba Zagreb.

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 16. po redu Gledalištu predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju.

Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu Maksimilijan Paspa za najbolji amaterski film u protekloj godini. Članovi žirija bit će Katerina Duda, Matej Merlić i Josipa Henizelman.

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u, ove godine to su Erika Rosa,  Ana Krmek, Ramona Boban Vlahović i Edvin Tišljarec.

U dodatnom programu održat će se projekcija Nevidljive / The Invisible Ones, zamišljena kao početak pregleda suvremenog (ženskog) eksperimentalnog stvaralaštva KKZ-a, a u svjetlu aktualne morfologije domaćih vizualnih umjetnosti. Projekcija je na rasporedu prije otvaranja 31. svibnja u 18 sati.

Raspored projekcija i popis filmova dostupan je na https://kkz.hr/vijesti/16-gledalishte-kinokluba-zagreb.

Izvor: www.kkz.hrKulturauzagrebu.hr, 25. svibnja 2023.