Glazbeni spektakl Zagrebačke filharmonije Rock The Opera u Lisinskom

U petak, 22. listopada u 19:30 sati, u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se koncert Rock The Opera u izvođenju Zagrebačke filharmonije, pod dirigentskim vodstvom Friedmanna Riehlera.

Nakon brojnih uspjeha diljem Europe, rasprodanih koncerata u najprestižnijim koncertnim dvoranama i Jadranske turneje, glazbeni spektakl Rock The Opera napokon stiže i u Zagreb. Otkako je njemački dirigent i stručnjak za simfonijski rock Friedemanne Riehle kreirao ovaj spektakularni program za svoj prvijenac u Bečkoj Operi, projekt Rock The Opera svoju je energiju i orkestracije donio diljem Europe na više od 100 prestižnih mjesta. Koncert nudi jedinstveno iskustvo, unikatan način izvođenja svjetski poznatih glazbenih djela te daje najbolje od oba glazbena svijeta: sirove rock energije te klasike u izvedbi Zagrebačke filharmonije. 

Rock The Opera vodi u dane rocka, s energijom originalnih aranžmana u izvedbi ponajboljeg mladog rock-vokala Dine Jelusića, koji je nedavno postao vokal popularne rock-grupe Whitesnake, kao i vokala Markete Poulickove-Maky iz Češke i Leanne Jarvis iz Velike Britanije. Vokale i izuzetne glazbenike pratit će Zagrebačka Filharmonija!

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji zvuka, aranžmanima koji oduzimaju dah i najboljim glazbenicima i iz klasičnog i iz rock-svijeta, Rock The Opera donijet će vam rock kakav nikada prije niste čuli, s najvećim poštovanjem prema izvornoj pjesmi i njezinoj važnosti, a uz veličanstvenost koju može donijeti samo puni filharmonijski orkestar. Projekt se bazira na najvećim klasičnim rock-hitovima grupa Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC / DC, Rainbow, U2 i mnogih drugih.