Galerija ULUPUH: Izložba ART ECO / Šuma

Od ponedjeljka, 1. lipnja do utorka 16. lipnja, u ULUPUH-ovoj galeriji može se razgledati skupna izložba Šuma, iz projekta ART ECO .

Otvorena svim medijima primijenjenih umjetnosti, tema izložbe je dovoljno široka, aktualna i inspirativna da joj se autori mogu posvetiti a da pritom nisu ilustratori kustoskih ideja. Svaki prezentirani rad nosi obilježje autorskog rukopisa i ostaje prepoznatljiv. Ono što povezuje sve radove bilo da je to moda, nakit, keramika, fotografija, land art, grafika, asamblaž, lutka, karikatura, foto-strip ili instalacija, startni motiv je isti: ekološka osviještenost širi se umjetnošću u težnji da doprinese ispravnim vrijednostima života.

„Skupna manifestacija Art Eco održava se od 2014. godine prema koncepciji Davora Klarića. Odaziv na manifestaciju svake godine je veći, i bez obzira što društvena osviještenost o ekologiji traje već pola stoljeća, tema je sve aktualnija i svijet se sve više spotiče o ekološke probleme. Spoznaja o značaju šuma (lišća i klorofila) na čovjekov opstanak, obzirom na  haranje požara i nemilosrdnog krčenja amazonskih prašuma i sličnog, svjesni ljudi širom svijeta pokreću masovno pošumljavanje, čime krpaju pluća naših života.“