Galerija Klovićevi dvori otvara vrata posjetiteljima

Galerija Klovićevi dvori za četvrtak, 30. travnja, najavljuje otvaranje izložbe Miljenka Domijana Od oka k srcu – Biljezi sjećanja. Posjet izložbi bit će omogućen u radnom vremenu od utorka do nedjelje od 11 do 19 sati.

Miljenko Domijan radio je na zaštiti i obnovi hrvatske kulturne baštine kao ravnatelj Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zadru, glavni konzervator Republike Hrvatske, pomoćnik ministra kulture za zaštitu kulturne baštine i predsjednik Nacionalne komisije ICOMOS-a.

Na izložbi se predstavlja nekoliko foto-serijala tog nagrađivanog konzervatora i fotografa, a objedinjuje njegova dosadašnja ostvarenja, ranije izlagane cikluse fotografija Anima et Corpus, Bukovačka priča – fotozapisi iz 1974. godine, Terra Toscana, Mare Morlacco, Pariški zapisi i flanerije, Kraške ljepotice Zadarske županije te fotografije iz ciklusa Lubenice za dušu. Tu je i još neizlagan ciklus fotografija Armenia Sacra te fotografije i crteži iz nedavno objavljene monografije. Kustosica je Valentina Galović.