Filozofski teatar sa Slavojem Žižekom u HNK-u u Zagrebu

U ponedjeljak, 17. siječnja u 20 sati na pozornicu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu vraća se Filozofski teatar, a prvi gost nove sezone filozofska je super zvijezda Slavoj Žižek.

Slavoj Žižek je nekoliko puta gostovao u zagrebačkome HNK, a zahvaljujući Filozofskom teatru uprizorena je i predstava Antigona po njegovu dramskom tekstu u režiji Angele Richter. Za nastupe toga svjetski poznatog filozofa uobičajeno je da se vrlo brzo razgrabe ulaznice, a tako je bilo i ovog puta. Slavoj Žižek je nazivan Elvisom filozofije i najopasnijim filozofom Zapada, objavio je više od 30 knjiga iz područja filozofije i teorije psihoanalize, među kojima su mnoge prevedene i na hrvatski jezik.

Zbog velikog interesa publike za program Filozofskog teatra, kojeg uređuje i vodi Srećko Horvat, HNK u Zagrebu omogućio je prijenos uživo gostovanja Slavoja Žižeka. Tema o kojoj će Srećko Horvat razgovarati sa Slavojem Žižekom 17. siječnja aktualna je i intrigantna – Poslije kapitalizma: feudalizam ili komunizam?

Prijenos Filozofskog teatra moći će se pratiti putem linka OVDJE. 
Cijena ulaznice za live-stream je 40 kuna.